The Hundred-Foot Journey - Aşk Tarifi






Cumartesi akşamı yoğun temizlik temposundan sonra dinlenmek için film izlemeye karar verdik Yumiyle. O mu olsun bu mu olsun derken rasgele bir film seçtik internet sitesinden. İyi ki de seçmişiz. Ben Fransız yapımı filmleri de Hindistan yapımı filmleri de severim. Bu film her ne kadar ABD yapımı da olsa iki kültürün de sentezi sentezi olmuş. 

Film ülkesinden ayrılmak zorunda kalan Hintli ve restoran işletmecisi bir ailenin kendilerine yer edinme serüvenini anlatıyor.İmdb'de 7.4 puan almış ki bence haketmiş. 
Hassan Haji ve ailesi Bombay'daki restoranlarında siyasi mevzular yüzünden yangın çıkınca annelerini kaybediyorlar ve ülke değiştirmek zorunda kalıyorlar. Fransa'nın bir kasabasına yerleşerek işlerini devam ettirme çabaları, afilli Fransız restoranıyla ünlü Madam Mallory denen hırçın teyzeyle karşılaştıktan sonra rekabete dönüyor mecburen. Kabul edilme, sıfırdan var olma hikayesini barındıran film araya çok güzel bir aşkı da sıkıştırıvermiş.Tabi yapılan yemekler de gayet iştah açıcı. Kış akşamlarında izlenebilecek oldukça sevimli kah güldüren kah düşündüren sıcacık bir film olmuş. Şiddetle tavsiye edilir.






Yorumlar